Fiber fra 1. maj 2019

Den 1. maj 2019 begynder Fibia at rulle fiberforbindelser ud til Samsø Bredbånds kunder. Man kan således spare penge ved at bestille internet hos Samsø Bredbånd inden skærings-datoen, som formentlig vil ligge omkring 1. marts 2019. Bestil her.

Når først der er rullet fiber ud et område, lukker Samsø Bredbånd for signalet i det pågældende område.

Alle får en 100/100 Mbit forbindelse med trådløs router og sikkerhedspakke. Abonnementsprisen er reduceret de første 6 måneder, så man skal betale 229 kr pr måned. Prisen stiger efter de 6 måneder til 319 kr pr måned.

Man kan så efter de 6 måneder vælge at få et 10/10 Mbit-forbindelse til 229 kr pr måned, hvis man ikke bruger sit internet til andet end email og almindelig internetsurfing.

Praktiske oplysninger om fiber

Er man kunde hos Samsø Bredbånd, skal man ikke foretage sig noget. Man får automatisk lagt fiber ind.

Der følger en trådløs router med, som bliver installeret samtidig med at fiberen bliver ført ind i huset. 

Rent praktisk sker der det, at Fibia kontakter hver enkelt af Samsø Bredbånds kunder for at høre om man vil have fiber lagt ind, og om man eventuelt også vil tilkøbe TV-kanaler.

Fremføringen af fiber vil primært foregå ved at man ved hjælp af en ‘mulvarp’ borer sig vej under jorden. I nogle tilfælde kan det blive nødvendigt enten at skære kablet ned i en rende i jorden, eller grave fiberen ned.

Samsø Bredbånd har indgået en serviceaftale med Fibia, så det vil stadig være Richard og Ivan, der udfører lokalt servicearbejde. Fejl skal dog rapporteres til Fibia, som så giver automatisk besked til Samsø Bredbånd om, at der er servicearbejde, der skal udføres.

Internettet er klar, når teknikerne kører

Samsø Bredbånds teknikere installerer en klar-til-brug standardløsning, inklusive en trådløs router.

Er der særlige forhold, der gør sig gældende, så der skal sættes antennemast, beslag eller lignede op, betales dette separat på en efterfølgende faktura.

Forudsætning for at blive tilknyttet Samsø Bredbånd er et medlemskab af foreningen, samt betalt tilslutning, se abonnementsvilkårene her.

Den trådløse router, der følger med, er en standardrouter, der kan klare de mest almindelige internetopgaver. Men, hvis man har behov for meget streaming, har et stort hus eller andre tungere opgaver, vil vi anbefale, at man anskaffer sig en større og kraftigere router.

Priser

E-mail

Samsø Bredbånd stiller ikke e-mailadresser til rådighed for medlemmerne. 

I stedet anbefaler vi, at man får sig en web-mail. Det kan være Microsofts Live-mail, Googles Gmail, Hotmail, Yahoo eller lignende. Man kan også købe sig et domænenavn, og så oprette sin helt egen e-mailadresse. Det gøres nemmest via et webhotel.

Frit sigte er bedst

En stabil forbindelse kræver direkte udsyn fra sendemasten til husstandens modtager, hvilket kan kræve beskæring af træer og lignende. Med frit udsyn kan du komme på nettet med en hastighed på op til 20 Mbit i download og upload.

Erfaringen har dog vist, at det i enkelte tilfælde er muligt at opnå en tilfredsstillende forbindelse uden direkte udsyn til sendemast, men så får man ikke helt op til 20 Mbit.

Du kan bestille HER.

Hastighed og forbrug

Samsø Bredbånd tilbyder internet med en kapacitet på op til 20 Mbit download og upload.

Der er frit dataforbrug. Der kommer altså ikke nogen ekstraregning, hvis man ser tv eller film via nettet. Det kan man ellers risikere, hvis man går på nettet via mobilt bredbånd. 

Trådløs router

Samsø Bredbånd leverer en trådløs router med ved installeringen af internetforbindelsen. Det er en standardrouter, der kan benyttes af de fleste. 

Er man mange i husstanden, har et stort hus, eller streamer meget, kan man med fordel anskaffe sin egen, kraftigere router. Den router, der følger med, passer sammen med den strømforsyning, vi leverer, således at vi har nemmere ved at hjælpe ved fejlmeldinger.

IP-telefoni

Et hurtigt internet kan benyttes til fastnettelefoni, såkaldt ip-telefoni. Man kan købe en decideret ip-telefon, og så blot slutte den til sin router, eller man kan vælge at beholde sin gamle telefon og så købe en adapter, der omformer det digitale signal fra internettet til et analogt signal, som den gamle telefon bruger.

Samsø Bredbånd har indgået et samarbejde med Fonet om markedsføring af ip-telefoni fra Fonet på Samsø. Bestilling af ip-telefoni foregår på Fonets hjemmeside.

Scroll til toppen