I fredagens udgave af Samsø Posten var der er et interview med formanden for Samsø Bredbånd, Thorsten Arnold.
Af interviewet fremgår det, at vi nu er over 250 medlemmer med over 100 brugere og 75 yderligere, der har indbetalt 1000 kr i forventning om at de snart også kan komme på. Og jo flere der melder sig til, jo hurtigere går det med at komme frem med nye sendere, men at der helst skal nogle flere brugere på for at økonomien kan hænge sammen.
Formanden omtaler problemerne med at ikke alle kan ‘se’ sendemasten, men at den profesionelle installatør ofte har en kreativ løsning på problemerne.
Og når hovedlinjen med sendere er blevet etableret helt til nordøen, vil arbejdet med at gøre nettet mere finmasket blive påbegyndt.

Godt for øen
Thorsten Arnold opfordrer alle til at overveje at skifte til det lokale produkt for som formanden påpeger:
– Det lokale bredbåndsnet forsyner mange områder uden reelle alternativer og til en meget rimelig pris og med en uovertruffen 20/20 Mbit forbindelse.
– Virksomheder får forbindelsen til samme lave pris som private kunder. Det styrker konkurrenceevnen.
– Sommerhusejere opholder sig i længere tid på Samsø når der er gode bredbåndsforbindelser
– Samsø Bredbånd har allerede kunder som har valgt at satse på Samsø, netop fordi de kunne få den gode bredbåndsforbindelse. Den gode forbindelse er en forudsætning for øget bosætning.
– Virksomheder som Brdr. Stjerne sparer 10.000 kroner årligt ved kombinationen Samsø Bredbånd og IP-telefoni.

Interviewet fortsætter med at fortælle om det lokale initiativ og at det hovedsageligt drives af frivillig arbejdskraft, selvom der også bruges penge til at få professionelle installatører til at forestå arbejdet med selve opsætningen af sendere. Men som det påpeges, så betyder det, at vi holder omsætningen på øen i stedet for at pengene går til et af de store teleselskaber.
Hele interviewet kan læses i Samsø Posten fra fredag den 12. oktober, og det vil på et senere tidspunkt blive lagt som kopi her på hjemmesiden.

Scroll to Top