Et rigtig godt skifte for alle i familien

Medlem af Foreningen Samsø BredbåndDet er sjældent en fornøjelse, når man skal betale sine regninger, men det er en sand pest, når nettet gang på gang går ned, mens man er ved at betale via netbanken. Det var faktisk situationen, der fik Charlotte Orluff og hendes mand, Brian Foged, til at skifte til Samsø Bredbånd, så snart det var muligt.

”Tidligere måtte vi gang på gang slukke og tænde for routeren, når den relativt svage forbindelse hos os i Kolby stod af, og man var jo lidt usikker på, om betalinger nu også var gået igennem,” siger Charlotte.

”Heldigvis har vi været forskånet for overraskelser, men usikkerheden i situationen er ikke rar. Ingen har vel heller lyst til at betale to gange for at være helt sikker, uanset at man ved, at man får penge tilbage,” tilføjer hun.

Tv uden hak

Nu er familien på den meget hurtige forbindelse fra Samsø Bredbånd, hvilket også glæder den 11-årige datter Michelle. Tidligere når hun så video og film på pc’en, kom det typisk i hak på hak, og det var irriterende.

Antennen hos Orluff og Foged sidder monteret på et rør i gavlen af det hvide hus på Østervej. Den er ret diskret og rettet ind mod fordelingspunktet på Vesborgvej, hvor en antenne placeret på en silo rundsender det trådløse signal.

Mest privat

”Det problem, vi havde med det gamle TDC-fastnet, var vi bestemt ikke ene om. Nu bruger vi heldigvis blot nettet til mere private gøremål og så mails, men havde man været erhvervsmæssigt afhængig af nettet, ville det have været lynende træls med en så dårlig forbindelse,” siger Charlotte, der er et kendt ansigt for mange, der rejser med Samsø-færgen. Her er hun nemlig cateringassistent.

Brian, der er elektriker, har givet TDC mange chancer, inden man gav op. Han havde da brugt mange timer på at ringe og skrive til telekoncernen om problemerne.

”Vi har flere gange fået at vide, at vi sagtens kunne få højere hastigheder via fastnettet. Når TDC så fandt ud af helt nøjagtig, hvor vi boede, fik vi hver gang beskeden, at nej – det kunne de så alligevel ikke,” fortæller Charlotte.

Skifter næppe igen

Nu er TDC ved at opgradere det mobile bredbånd på øen til en hurtigere hastighed (LTE også kaldet 4G) og bedre dækning, men når og hvis dækningen falder på plads i Kolby, skal telekoncernen næppe regne med at få en ny chance.

”Vi er selv meget tilfredse med skiftet, og prisen er overkommelig,” siger Charlotte.

Godt for øen

Hun ser også Samsø Bredbånd som en fordel i en større sammenhæng.

”Måske kan det hurtige net få flere til at flytte til øen. Og nogle kan måske få lettere ved at arbejde fra øen – også fritidssamsinge”, siger Charlotte og tilføjer smilende: ”Det er jo noget lettere, end hvis man skal have pc’en med ud på en høj for at fange en forbindelse.”

Scroll to Top