Driftstatus

Kabelbrud og udbedring

Vores interleverandør Telia har haft nedbrud på kablet til Samsø natten til torsdag. Fejlen blev repareret helt natten til fredag. Derfor har der været afbrydelser af internettet både natten til torsdag nat og natten til fredag.

Strømsvigt på hele Samsø

Samsø har været ramt af strømsvigt i løbet af natten. Det har betydet, at Samsø Bredbånds net også er blevet påvirket. Her kl. 8 er de fleste kommet på igen, men senderne i Brundby, Søtofte og Vesterløkken er endnu ikke kommet op endnu. Vores teknikere arbejder på at få udbedret problemerne.

Internet på Samsø – opdateret kl. 12.10

Kl. 12.10 er Telia-forbindelsen blevet genetableret. Telia er gået ned, og Samsø Bredbånd får internet fra Telia, derfor er der intet internet lige i øjeblikket.

Tranebjerg

Her tirsdag mellem 12 og 14 opgraderer vi vores sendere på Marsk Stigsvej og på Søtofte. Der vil kunne opleves afbrydelser af kortere varighed ind imellem. Vi beklager de gener, dette måtte afstedkomme.

Selsinggårde og Tanderup uden internet

Selsinggårde og dele af Tanderup er i øjeblikket uden internetforbindelse. Teknikeren er på vej, så vi regner med at få genetableret forbindelsen snarest.

Sommer og internetbelastning

Vi har registreret en stigning på op til 50% i internetforbruget i denne uge (uge 29) i forhold til internettrafikken resten af året. Hvis Samsø Bredbånd skulle kunne dække dette behov 100%, ville det betyde en stor investering i udstyr og medarbejdere og dermed væsentlig højere abonnementspris. Vi foreslår derfor, at man her i højsæsonen i så vid udstrækning som det er muligt downloader de film/serier og programmer, man gerne vil se, i stedet for at streame. Og hvis man bliver nødt til det, at man streamer i en lavere opløsning.

Windows-opdatering kan forårsage internetafbrydelse

Det har vist sig, at nogle  Windows-opdateringer kan medføre, at man mister sin internetforbindelse. Se hvordan du løser problemet her.

Det er kun Windows-brugere, der risikerer at støde ind i problemet, og har ikke noget at gøre med, hvilken internetudbyder, man har.